Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
vepřová kýta na divoko
Vepřové maso → Kýtu prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou a osolíme.Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli,mrkev,celer a koření. Přídáme maso,štávu z půlky citronu,podlijeme,zakryjeme p ... Pokračovat »
Zapečené kuřecí řízky
Drůbež → Kuřecí řízky nakrájíme na menší tenčí řízečky. Vezmeme zapékací misku a vyložíme ji celou plátky anglické slaniny. Na to dáme vrstvu řízečků, které okořeníme libovolným grilovacím ... Pokračovat »
Kuřecí prsa s nivou
Drůbež → Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pórek a po chvíli na kostičky nakrájené maso. Po orestování přidáme nalámanou nivu a až se rozteče, zalejeme smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme so ... Pokračovat »
hovězí na pivě
Hovězí maso → Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibulku,přidáme naklepané,osolené a opepřené roštěnky a po obou stranách je opečeme.Pak podlejeme vývarem,nebo trochou vody a asi 30 min dusíme.Ch ... Pokračovat »
Čína
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Maso nakrajame na nudlicky. Cibulu nakrajame nadrobno. Vsetky ingrediencie dobre premiesame a nechame odstat v chladnicke cez noc. Zmes opekame na prudkom ohni, kym maso nie je pre ... Pokračovat »
SEGEDINSKÝ guláš NEJEN pro chlapáky
Vepřové maso → Maso zbavte tučných částí, blán, protože hlavně děti tučné nemilují, pokrájejte ho na drobné kousky asi tak 1x1 cm - nejpracnější část z přípravy, na rozpálený tuk v tlakovém hrnci ... Pokračovat »
Páreček v kabátě
Vepřové maso → nejdříve si den dopředu připravte z masa špalíčky, které se přes noc naloží do marinády z paprikové vegety pikant a rostl.oleje. Druhý den naložené špalíčky uprostřed prořízněte ... Pokračovat »
Naložené kotlety
Vepřové maso → Do našlehané směsi naložíme na 24 hodin kotlety a necháme proležet. Prudce osmažíme na rozpáleném tuku a podáváme s hranolky a zeleninovým salátem. ... Pokračovat »
Smažený špíz
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kousky, ty osolíme a naklepeme. Pak napichujeme na špejli střídavě se sýrem, kapií, cibulkou a šalvějí. Obalíme v trojobalu a usmažíme na rozpáleném oleji. Nechám ... Pokračovat »
Tygří dráp
Skopové, telecí a jiné maso → Salám nakrájíme na kolečka, zelí nahrubo a cibuli najemno. Orestujeme na sádle, trochu podlejeme vodou, přidáme masox a chvíli dusíme. Nakonec zalejeme zálivkou: 3 lžíce sojové o ... Pokračovat »
Pekelná směs s bramboráky
Vepřové maso → Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, sojovou omáčkou, vorčerstrem a necháme chvíli odležet. Pak osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme pórek n ... Pokračovat »
Vepřové v karamelu
Vepřové maso → na rozpálený olej dám cukr, a když začne karamelizovat, přidám kousky osoleného a opepřeného masa a orestuji, pak podliji bujónem, přidám sójovou omáčku a dusím. Ke konci přidám sý ... Pokračovat »
Krůtí nudličky
Drůbež → Na troše oleje zpěním cibuli, orestuji maso, po chvilce přidám pokrájené žampiony, na kostičky pokrájené rajče, kari a rajský protlak a podusím asi 15 min. Nakonec dám trochu smeta ... Pokračovat »
Česnekové kousky
Drůbež → Z uvedených surovin umíchám husté těstíčko, ve kterém pak obaluji osolené špalíčky masa a smažím dozlatova. Jsou dobré i studené, třeba k večeři a jen se salátem. ... Pokračovat »
Provensálské vepřové
Vepřové maso → Na zpěněné cibuli orestuji osol. opepřené maso, po zatáhnutí dusím do poloměkka, pak přidám slité houby, nastrouhaná rajčata, koření, víno a ke konci zahustím nastrouhanou cuketou, ... Pokračovat »
Kuřecí roláda
Drůbež → Vykostěné kuře osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny, zeleninou a nakrájeným vejcem vařeným natvrdo. Roládu zabalíme, svážeme motouzem a potřeme ol ... Pokračovat »
Pikantní kuřecí masíčko
Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme asi na půlcentimetrové hranolky. Také šunku nebo šunkový salám si nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme si ji nadrobno. Na pánvi nebo v kastrolu s ... Pokračovat »
Čertí jazýčky
Drůbež → Kuřecí plátek lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátek šunky a 1 feferonku.Plátek masa přehneme na půlku tak, aby na jedné straně vyčnívala šunka i feferonka. O ... Pokračovat »
Pikantní králík
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → králíka omyjeme rozporcujeme ,prošpikujeme slaninou,pomažeme utřeným česnekem se solí a naskládáme do pekáčku nebo misky.Poté posolíme ,opepříme a polejeme šťávou z citrónu a přidá ... Pokračovat »
KRŮTÍ/KUŘECÍ SVÍČKOVÁ
Drůbež → - Na sádle zesklovatíme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu, koření - osmahlé shrneme ke straně - Po obou stranách opečeme maso - dáme ke straně - Necháme zkaramelizovat 2 lžičky ... Pokračovat »








