Živáňská pečeně
před 13 roky Tisk článku Tisk článku do PDF Poslat emailem 1 komentář přečteno 52 185×
Živaňská pečeně se připravuje v přírodě. Je to doslova obřad. Kořenící směs bývá často tajemstvím hostitele, který si ji sám připravuje z různých druhů koření a sušených bylinek.
Ohodnoťte článek "Živáňská pečeně"
Reklama
Živáňská
Přečetl jsem několik receptů na živáňskou pečeni,ale ani jeden nelze označit jako živáňská,Některé recepty se lehce přibližují,ale většinou se jedná o paskvily.Nemohu uvést recept,který mne naučili stařečkové v jedné salaši když jsem byl na vojně a lehce jsem zabloudil.Rád bych ale dopřál kuchařům amatérům,chlupářům si živáňskou ugrilovat.Co je tedy potřeba:více druhů masa,( 1–2 dny naložit) pepř,sůl,slaninu,brambory,papriku,česnek.cibuli,papriku lusk pergamen, provázek,kolíček,alobal,poustu dřeva ,pivo.Věřte mi,že s těmito surovinami se vám pravou živáňkou podaří udělat