Dnes je Neděle 19.5.2024 a svátek má Ivo | V databázi máme 4 808 receptů


Živáňská

Zařazeno v kategorii: Recepty - Grilování
Autor: Drahomíra Tranová

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Živáňská ingredience:

500g vepřového masa,500g hovězího masa,300g uzené slaniny,2 až 3 cibule,sůl,mletou pálivou papriku,mletý černý pepř,4 lžíce oleje,6 lžic bílého vína,6 větších brambor,sádlo,2 zelené papriky,

Živáňská postup:

Vepřové a hovězí maso umyjeme a pokrájíme na plátky.Každý plátek masa osolíme,posypeme paprikou,mletým pepřem,pokapeme olejem,vínem a necháme odležet.Slaninu pokrájíme na plátky,papriku a cibuli na kolečka.Alobal natrháme na větší čtverce a jemně je potřeme sádlem.Na každý čtverec dáme plátek hovězího a vepřového masa,slaninu,cibuli papriku a očištěné pokrájené brambory.Vše důkladně uzavřeme a pro jistotu ještě zabalíme do další vrstvy alobalu.Takto připravené balíčky vložíme do žhavých uhlíků.Pečeme podle jejich velikosti přibližně 40 až 60 min.Pak je vyndáme,alobal nahoře nastřihneme a podáváme buď přímo na alobalu nebo přendáme na talíř.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Živáňská"

Stav hlasování: 1.9/5 (43 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Živáňská ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Grilování

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci