Bažant s nádivkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené  > Zvěřina 
				Autor: Ola
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 22 056×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bažant s nádivkou ingredience:
1 bažant, 
 sůl, 
 15dkg másla, 
 1/8 l bílého vína, 
 2 jablka, 
 1 lžíce zavařených brusinek, 
 1 lžíce šípkové marmelády
 Nádivka:
 3 rohlíky, 
 trochu mléka, 
 8 dkg másla, 
 2 žloutky, 
 pár kapek polévkového koření, 
 sůl, 
 pepř, 
 zelená petržel, 
 hrst rozinek, 
 5 dkg oloupaných, jemně nakrájených mandlí, 
 sníh ze 2 bílků                
                
              
            
                                          
              
Bažant s nádivkou postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žloutky, polévkové koření, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh.Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou. Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct. Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bažant s nádivkou"
Zkuste také
Reklama









