Dnes je Úterý 7.5.2024 a svátek má Stanislav | V databázi máme 4 808 receptů


Silvestrovské podkovy

Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Silvestrovské podkovy ingredience:

* 250 g uzeného masa nebo šunkového salámu
* 300 g eidamu
* 0,5 kg lístkového těsta
* mouka
* 2 syrová vejce
* 3 natvrdo uvařená vejce
* 2 tukové slané rohlíky
* mléko
* hořčice
* pepř
* sůl
* 2 lžíce sterilovaných hub
* petrželka

Silvestrovské podkovy postup:

Těsto rozválíme jako na závin. Uzené maso nadrobno rozsekáme, přidáme nakrájené v mléce rozmočené rohlíky, nahrubo rozstrouhaný sýr, na kostičky rozsekaná vařená vejce a promícháme s jedním syrovým vejcem. Placku těsta potřeme hořčicí, rozetřeme na ni připravenou směs, posypeme houbami nebo okapaným houbovým salátem a petrželkou. Stočíme a na vodou postříkaný plech upravíme závin do tvaru podkovy. Potřeme druhým vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě dozlatova. Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Silvestrovské podkovy"

Stav hlasování: 2.3/5 (53 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Silvestrovské podkovy ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Studené předkrmy

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci