Špaldová vánočka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Karolína
před čtyřmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 771×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Špaldová vánočka ingredience:
350 g celozrnné špaldové mouky Pernerka
150 g polohrubé pšeničné mouky Pernerka
110 g změklé másla
2 žloutky
110 g cukru
30 g droždí
200ml mléka
1 bílý jogurt
Špetka soli
1 hrnek vlašských ořechu
1 hrnek mandlí
2 hrnky rozinek
mandle a vajíčko na pomazání a posypání
Špaldová vánočka postup:
V misce smícháme lžíci mouky, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a droždí. Necháme vzejít kvásek cca 15 minut.Mezitím smícháme obě mouky, cukr a sůl. Poté přidáme zbytek surovin včetně kvásku a oříšků a rozinek. Nejlépe v robotu hněteme těsto cca 10 minut. Necháme kynout cca 40 minut (ne déle, aby těsto nepřekynulo).
Upleteme vánočku a necháme ji na plechu ještě chvíli kynout, vánočka by měla zdvojnásobit svůj objem. Pomažeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme na 190 °C 10 minut a poté na 175 °C 50 minut.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Špaldová vánočka"
Zkuste také
Reklama