Čokoládové trubičky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 89 024×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Čokoládové trubičky ingredience:
2 hrnky hladké mouky, 250g tuku, 250ml zakysané smetany, 1 vejce, špetka soli, 1 vejce na potření trubiček
Bílý krém:
4 bílky, 14 lžic krupicového cukru
Čokoládový krém:
250g čokolády na vaření, 250ml šlehačkové smetany
Čokoládové trubičky postup:
Z mouky, tuku, smetany, 1 vejce a špetky soli umícháme těsto a necháme asi hodinu odležet v ledničce. Potom těsto rozválíme, rádýlkem z něj nakrájíme pásy široké asi 3mm a natočíme na kovové trubky, potřeme vejcem a pečeme asi 15 minut. Upečené trubičky necháme vychladnout a připravíme si čokoládový krém. Čokoládu vložíme do kastrůlku a přilijeme šlehačku. Šleháme ve vodní lázni, a když šlehačka začne vařit, odstavíme ji z oplotny a necháme vychladnout a pak ušleháme pevný krém. Nakonec připravíme světlý krém. Do kastrůlku dáme bílky a ušleháme je v horké vodní lázni nad párou. Pak přidáme cukr a znovu šleháme do zhoustnutí. Trubičky naplníme do půlky bílým krémem a druhou půlku čokoládovým krémem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Čokoládové trubičky"
Zkuste také
Reklama