Buřtguláš
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky  > Ostatní polévky 
				Autor: Lenka
před 16 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 10 komentářů zobrazeno 87 195×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Buřtguláš ingredience:
brambory 	1 kg
mletá sladká paprika 	2 lžíce
olej 	100 g
točený salám 	300 g
hladká mouka 	1 lžíce
mletý kmín 	1 čajová lžička
cibule 	2 ks
smetana, nebo mléko (hrnek)
majoránka
Buřtguláš postup:
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme salám, brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně-mléku a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, dobře provaříme. Před dokončením vsypeme majoránku (asi vrchovatá lžíce) a necháme přikryté pokličkou spařit.
Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, nebo rohlíkem, ale je sytý sám o sobě.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Buřtguláš"
Zkuste také
Reklama










