Buřtguláš
před 15 roky Tisk článku Tisk článku do PDF Poslat emailem 10 komentářů přečteno 82 231×
brambory 1 kg mletá sladká paprika 2 lžíce olej 100 g točený salám 300 g hladká mouka 1 lžíce mletý kmín 1 čajová lžička cibule 2 ks smetana, nebo mléko (hrnek) majoránka
Ohodnoťte recept "Buřtguláš"
Reklama
6il jsem 16 let v Praze a proto používám název buřt guláš, u nás doma, v Olomouci se za mého mládí říkalo obyčejně "bramborový guláš". Když jsem se vrátil na Moravu, tak v hospodě slyším používat název "hluchý guláš", to jsem, ale dřív tady nikdy neslyšel. V každém případě, když jsem chodil v Podolí v Praze do hospody, tak štamgasti tvrdili, že restovat zvlášť brambory a zvlášť uzeninu. Dobrou chuť.