Pestré frikasé ze slepice
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 740×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pestré frikasé ze slepice ingredience:
1 slepice (kuře), 1 svazek polévkové zeleniny, 2 cibule, 1 bobkový list, 6 zrnek celého pepře
Omáčka:
30g másla, 250g žampiónů, 1/2 lžičky kari koření, 40g hladké mouky, 750ml slepičího vývaru, 200g uvařených chřestových špiček, 150g hrášku, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 2 lžíce sekané petrželové natě
Pestré frikasé ze slepice postup:
Slepici opláchneme, vložíme do 1l vařící osolené vody a přivedeme do varu. Pěnu odstraníme. Polévkovou zeleninu a cibuli očistíme, opláchneme a oloupeme. Bobkový list a celý pepř přidáme spolu se zeleninou ke slepici a vaříme asi 1 a 1/4 hodiny do měkka. Uvařenou slepici vyjmeme, vývar prolijeme sítem, zeleninu drobně nakrájíme. Odměříme 750ml vývaru, vykostíme slepici, odstraníme kůži a maso nakrájíme na drobno.Omáčka:
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Máslo rozpustíme a cibuli na něm zpěníme, přidáme žampióny a dusíme, posypeme kari kořením a zaprášíme moukou a necháme podusit. Podlijeme vývarem a metličkou prošleháme. Omáčku přivedeme do varu a asi 5 minut povaříme. Chřestový špičky přidáme do omáčky spolu s hráškem, uvedeme do varu a asi 5 minut ještě povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Žloutek rozšleháme v mléce a frikasé tím zahustíme, už ale nevaříme.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Pestré frikasé ze slepice"
Zkuste také
Reklama