Kynutá bábovka s mandlemi
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty  > Koláče, buchty, bábovky 
				Autor: Vendula
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 440×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynutá bábovka s mandlemi ingredience:
kostka droždí
 200 ml vlažného mléka
 1 vejce
 sůl
 500g. polohrubé mouky
 125g . másla
 50g. rozinek
 2 lžíce rumu
 150g. koupaných mandlí
 moučkový cukr na pocukrování                
   1lž.cukru             
   120g medu           
            
                                          
              
Kynutá bábovka s mandlemi postup:
Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek. na směs prosejeme mouku a promícháme. Přidáme máslo a hněteme až bude těsto vláčné . Těsto poprášíme moukou a necháme v teple, přikryté, kynout půl hodiny. Rozinky pokapeme rumem, nebo je do něj přes noc namočíme. Vymažeme formu na bábovku a na dno poklademe mandle do každé prohlubně jednu. Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a dáme do formy, kde ještě necháme půl hodiny kynout. Troubu necháme předehřát na 180stupnů. Bábovku pečeme pomalu cca 50-60 minut. Po dopečení necháme ještě 5 minut dojít v troubě, následně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kynutá bábovka s mandlemi"
Zkuste také
Reklama









