Dnes je Středa 24.4.2024 a svátek má Jiří | V databázi máme 4 808 receptů


Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou

Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Teplé předkrmy
Autor: Lenka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou ingredience:

750 g brambor
350 g uzeného masa nebo šunky
1–2 vejce
300 g polohrubé mouky
150 ml mléka
200 g vepřového sádla
sůl
mletý pepř
kmín
4-6 stroužků česneku
majoránka

na česnekovou omáčku:
50 g hladké mouky
50 g másla
500 ml vývaru z kostí nebo vody
10 stroužků česneku
sůl

Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou postup:

Syrové brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Poté z nich odstraníme přebytečnou vodu a přelijeme je ohřátým mlékem. Přidáme vejce, mouku, na kostičky nakrájené uzené maso nebo šunku, majoránku a prolisovaný česnek. Opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme. V lívanečníku na rozpáleném sádle smažíme po obou stranách malé bramboráčky.

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání podléváme vývarem. Vzniklou hustou omáčku osolíme a přidáme do ní na silnější plátky nakrájený česnek. Pomalu vaříme ještě asi 15 minut.

Na jednu porci budete potřebovat pět až šest bramboráků, před podáváním přelitých česnekovou omáčkou.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou"

Stav hlasování: 2.5/5 (118 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Teplé předkrmy

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci