Jaká jsou rizika opékání a grilování a jak se jim bránit?
před dvanácti roky Tisk článku Tisk článku do PDF Poslat emailem 1 komentář přečteno 6 479 069×
Zařala grilovací sezóna a pokud hovoříme o úpravě uzenin na přímém ohni, je férové se zmínit o určitých rizicích této úpravy. Je pravda, že působení kouře je spojeno s karcinogenními účinky. Riziko nežádoucích účinků na organismus však tkví spíše v surovinách použitých k výrobě uzenin než v samotném kouři.
Ohodnoťte článek "Jaká jsou rizika opékání a grilování a jak se jim bránit?"
Reklama
Grilování
škodlivost grilování už je asi všeobecně známá, ale myslím si, že když člověk dodržuje základní pravidla, tzn. nenechává maso opálit plamenem a necpe se uzeninami, je grilčo k nezaplacení. Mně to letos chytlo tak, že jsem začal hledat na internetu recepty (a to jako chlap rád nevařím), docela jsem si oblíbil tyhle tipy: http://receptynagrilovani.cz/, jsou jednoduché a hlavně mi přijde, že v rámci možností i zdravé