Dnes je Sobota 18.5.2024 a svátek má Nataša | V databázi máme 4 808 receptů


Gratinovaný květák

Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Gratinovaný květák ingredience:

1-2 květáky,100g nivy,100g tvrdého tučného sýra,150g hladké mouky,Olej nebo hrudka másla,Voda ,Bílý pepř mletý,Provensálské koření

Gratinovaný květák postup:

Rozebraný květák na růžičky dáme do studené osolené vody s trochou kmínu vařit. Přivedeme do varu, vaříme 5-7 minut. Scedíme. Připravíme do zapékací mísy nebo do zapékacích misek.
Z oleje, mouky a vody připravíme hustší bešamelovou omáčku, přidáme koření, necháme 10min vařit. Po odstavení přidáme do omáčky část z nastrouhaných sýrů.
Omáčkou zalijeme květák a posypeme zbylým sýrem. Dáme zapéct. Pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Bešamelová omáčka: Na rozpáleném oleji upražíme mouku. Když nám mouka začne zlátnou přelijeme ji za stálého míchání studeným vývarem nebo vodou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Gratinovaný květák"

Stav hlasování: 2.2/5 (33 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Gratinovaný květák ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Zelenina

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci