Dnes je Úterý 7.5.2024 a svátek má Stanislav | V databázi máme 4 808 receptů


Domácí tlačenka

1kg vepřového masa, 250g vepřových kůžiček, sůl, 1 vepřový jazyk

Ohodnoťte recept "Domácí tlačenka"

Stav hlasování: 2.5/5 (76 hlasů celkem)

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 10 komentářů

19.12.2011 v 20:05 zaslal Josef

Tlačenka

Používám vepřové koleno,plecko,vep­řové srdce,nožičky. Vše vařím jednotně v hrncích. Když maso je uvařené,tak srdce a plecko pokrájím na kostky,pak koleno zbavím kosti a taky pokrájím,oberu nožičky a vše smíchané dám do hrnce s vývarem po nožičkách,popřípadě doleju trochu vývaru po kolínku. Okořením mletým pepřem,majorán­kou,dám prolisovaný česnek a dle chuti přisolím. Pak vše povařím. Závěrem mám připravený papír na tlačeku dávám velikost č.10. Tyto papíry naplním,zavážu a dám chladit.Záměrně jsem neuváděl počet v kg protože si každý udělá podle potřeby. Já dělám vždy asi tak dvě a půl tlačenky a je výborná.

03.03.2011 v 00:00 zaslal Tom

Dovařování je pozůstatek z doby, kdy se tlačenka plnila do žaludku. Je zbytečné uvařené maso ještě vařit další 2 hodiny. Naprosto souhlasím s panem Stanislavem i Karlem. Velmi podobným způsobem jsem již vyrobil mnoho tlačenek a zatím si nikdo nestěžoval :-).

03.03.2011 v 00:00 zaslal Tom

Dovařování je pozůstatek z doby, kdy se tlačenka plnila do žaludku. Je zbytečné uvařené maso ještě vařit další 2 hodiny. Naprosto souhlasím s panem Stanislavem i Karlem. Velmi podobným způsobem jsem již vyrobil mnoho tlačenek a zatím si nikdo nestěžoval :-).

21.02.2011 v 00:00 zaslal Stanislav

Jen tak procházím web a zjišťuji, kdo a jak dělá tlačenku. Prošel jsem i pár kuchařek a nestačím se divit kolik je na ně receptů. Nicméně ve všech se opakuje jako na kolovrátku: Vložíme do vody a vaříme při cca 80-90 °C dvě až dvě a půl hodiny..." Může mi někdo vysvětlit proč? Zde pan Ludvík píše, že "v životě neslyšel" o tlačence bez dovařování(?!). Chápu, že když se dělá tlačenka z žaludku nebo střeva tak se musí vařit, ale proč, když se plní do umělého střeva? Já dělám tlačenku již mnoho let a nikdy jsem ji nedovařoval! A je naprosto perfektní (pokud ji "nezmrším" nějak jinak). Dost mě zaráží, že všichni dělají tlačenku zbytečně složitě, já dám vařit vše do jednoho hrnce a vařím do měkka, potom nakrájím, dochutím, naplním do umělého střeva a nechám ztuhnout. (Nedávám do ní játra) Nedávám ani kůže ani želatinu (to je zvěrstvo!), místo nich dám "kotky" (vepř. nožičky) a ty mi zaručí, že tlačenka krásně ztuhne a ještě z nich oberu do tlačenky vše včetně kůžiček. (Pozor na mrňavé kostičky!) Vapřové nožičky jsou naprostá delikatesa, např. ještě teplé s chlebem a křenem, a také po studenu v tlačence.

21.02.2011 v 00:00 zaslal Karel

Souhlas ve všem pane Stanislav,dělám ji tak 10let také bez jater,uvařím,okořením a ještě horké plním do sáčků na tlačenky.Uvařené nožičky mi zaručují,že tláča je pěkně tuhá.Nic už nedovařuji,jenom je zavěsím za špgát který už na těch sáčcích je.

21.02.2011 v 00:00 zaslal Stanislav

Jen tak procházím web a zjišťuji, kdo a jak dělá tlačenku. Prošel jsem i pár kuchařek a nestačím se divit kolik je na ně receptů. Nicméně ve všech se opakuje jako na kolovrátku: Vložíme do vody a vaříme při cca 80-90 °C dvě až dvě a půl hodiny..." Může mi někdo vysvětlit proč? Zde pan Ludvík píše, že "v životě neslyšel" o tlačence bez dovařování(?!). Chápu, že když se dělá tlačenka z žaludku nebo střeva tak se musí vařit, ale proč, když se plní do umělého střeva? Já dělám tlačenku již mnoho let a nikdy jsem ji nedovařoval! A je naprosto perfektní (pokud ji "nezmrším" nějak jinak). Dost mě zaráží, že všichni dělají tlačenku zbytečně složitě, já dám vařit vše do jednoho hrnce a vařím do měkka, potom nakrájím, dochutím, naplním do umělého střeva a nechám ztuhnout. (Nedávám do ní játra) Nedávám ani kůže ani želatinu (to je zvěrstvo!), místo nich dám "kotky" (vepř. nožičky) a ty mi zaručí, že tlačenka krásně ztuhne a ještě z nich oberu do tlačenky vše včetně kůžiček. (Pozor na mrňavé kostičky!) Vapřové nožičky jsou naprostá delikatesa, např. ještě teplé s chlebem a křenem, a také po studenu v tlačence.

21.02.2011 v 00:00 zaslal Karel

Souhlas ve všem pane Stanislav,dělám ji tak 10let také bez jater,uvařím,okořením a ještě horké plním do sáčků na tlačenky.Uvařené nožičky mi zaručují,že tláča je pěkně tuhá.Nic už nedovařuji,jenom je zavěsím za špgát který už na těch sáčcích je.

10.01.2011 v 00:00 zaslal Ludvík

O takové tlačence jsem v životě neslyšel. Bez koření a hlavně bez dovařování? 2 hodiny je pro kůži docela málo. Velice pochybuji, že toto v rukávu vůbec ztuhne.

22.03.2012 v 03:12 zaslal Goša

Re:

Ludvíku,Ludví­ku.........

10.01.2011 v 00:00 zaslal Ludvík

O takové tlačence jsem v životě neslyšel. Bez koření a hlavně bez dovařování? 2 hodiny je pro kůži docela málo. Velice pochybuji, že toto v rukávu vůbec ztuhne.

Přidejte Váš komentář

Vaše jméno:*
E-mail *:
Nadpis:
Komentář:
* Pokud je obrázek nečitelný, nový načtete kliknutím na obrázek.
Pro přihlášené se kontrolní obrázek nezobrazuje. Přihlašte se či se zaregistrujte pokud ještě nemáte účet.
Opište text z obrázku: *

Reklama


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci