Dnes je Pátek 26.4.2024 a svátek má Oto | V databázi máme 4 808 receptů


Bylinkový chléb s česnekem

Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Bylinkový chléb s česnekem ingredience:

400 g hladké mouky, 150 g žitné mouky, 1 kostka droždí(42 g), špetka cukru, asi 300 ml mléka, 60 g másla nebo rostlinného tuku, 4-5 stroužků česneku, sůl, svazek petrželky, pažitky a kopru;

Bylinkový chléb s česnekem postup:

Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.vv

Fotografie

Ohodnoťte recept "Bylinkový chléb s česnekem"

Stav hlasování: 2.5/5 (119 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Bylinkový chléb s česnekem ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Slané pečivo

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci