Dnes je Pondělí 13.5.2024 a svátek má Servác | V databázi máme 4 808 receptů


Bavorské knedlíky

Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Knedlíky
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Bavorské knedlíky ingredience:

Škvarky:
900g čerstvého sádla (část přímo pod kůží)
4 lžíce mléka
trocha hrubé soli

Knedlíky:
1 hrnek škvarků
2 střední vejce
2 lžíce hrubé mouky
125g strouhanky
bylinky (petrželka, nebo pažitka)
koření (pepř, paprika, nebo majoránka)

Bavorské knedlíky postup:

Nakrájet sádlo bez kůže na 2cm kostičky a vložit je do kastrolu, který nesmí být naplněn víc jak do poloviny. Zahřívat velice pomalu, aby se sádlo nepřipálilo. Jakmikle je na dně nějaké rozpuštěnétekuté sádlo, tak přilít mléko, nebo vodu a pokračovat v zahřívání. Osolit a sem tam zamíchat. Jakmile se utvoří hnědé škvarky (nepřeškvařit je, byly by tvrdé) tak slít sádlo přes síto do kamenné nádoby. Teplé škvarky využít do pokrmů, nebo je smíchat s trochou sádla a mazat na chléb.

Knedlíky:

Smíchat škvarky s vejcem, kořením a bylinkami. Umíchat a přidat mouku a strouhanku. Nechat směs stát po 10-15min.

Pomocí navlhčených rukou vytvořit menší knedlíky a vložit je po částech do mírně probublávající vody. Uvařit je do měkka (nejlépe je uvařit jeden knedlík, roztrhnout ho a je-li dobře uvařený, stejně uvařit zbytek knedlíků).

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Bavorské knedlíky"

Stav hlasování: 2.3/5 (46 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Bavorské knedlíky ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Knedlíky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci