Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Kuřecí ragu na paprice
Drůbež → Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, zeleninu na kousky. Nudličky osmahneme na oleji, přidáme česnek, osolíme, opepříme a přidáme bazalku a nakrájenou papriku. Jako přílohu připra ... Pokračovat »
Segedínský guláš
Vepřové maso → Olej rozpalte v širším hrnci, pak na něm dozlatova orestujte cibuli a přidejte maso a opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypejte sladkou paprikou a gulášovým kořením a ... Pokračovat »
Česnekové kapsy
Vepřové maso → Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátk ... Pokračovat »
Vepřové kotlety na víně
Vepřové maso → Kotlety naklepeme,nasolíme a napepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánev dáme rozpálit olej,vložíme nakrájenou cibuli na hrubo a hned poklademe kotletami a smažíme společně,přidáme p ... Pokračovat »
Sekaná plněná vejci
Mleté masa → Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Housku namočte do mléka. Mleté maso smíchejte s cibulí, vejci a vymačkanou houskou. Osolte, ochuťte pepřem, paprikou a česnekem. Formu na srnč ... Pokračovat »
Kančí guláš
Zvěřina → Kančí maso nakrájíme na kostičky.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli,krátce opečeme,přídáme nakrájené maso,osolíme,opepříme,posypeme gulášovým koření,pálivou paprikou,divokým koření ... Pokračovat »
Dančí se šípkovou omáčkou
Zvěřina → Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso ... Pokračovat »
Srnčí na divoko
Zvěřina → 1. Očištěné maso důkladně odblaníme, osolíme, opeříme, zakapeme olejem, necháme odležet. 2. Špek, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kostky. 3. Na části oleje vypečeme slaninu ... Pokračovat »
Kuřecí po indicku
Drůbež → na rozpáleném olivovém oleji orestujeme kolečka pórku nebo nahrubo nasekanou cibuli, přihodíme kuřecí maso pokrájené na tenké nudličky, prudce osmahneme, přidáme oloupané jablko na ... Pokračovat »
Vepřové na houbách
Vepřové maso → Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme a přidáme houby (předem namočené). Zalijeme lehce vodou, snížíme teplo ... Pokračovat »
Zapečené brambory s mletým masem
Mleté masa → Na oleji osmahneme mleté maso s cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme pažitku a směs spojíme vejci. Brambory prokládáme v míse se směsí. Poslední vrstvu ozdobíme rajčaty. Podlijeme ... Pokračovat »
Kuřátko s nádivkkou
Drůbež → Kuře naplníme nádivkou, zašijeme, osolíme. Pokryjeme ho slaninou a pečeme do zlatova. ... Pokračovat »
Kuřecí překvapení v alobalu
Drůbež → Z očištěného kuřete nakrájíme porce, osolíme a balíme do alobalu. Na každou porci dáme plát slaniny, kousek jater a ananasu. Dále kořeníme česnekem, cibulí a hořčicí. ... Pokračovat »
Rošťáci
Vepřové maso → Z vajec, česneku, solamylu, hořčice, pepře, soli, magi a worchestru připravíme směs, do které přes noc naložíme kotlety. Druhý den smažíme na oleji. ... Pokračovat »
Zapečené kotlety
Vepřové maso → Kotlety osolíme a dáme do zapékací mísy. Na to dáme syrové brambory nakrájené na kolečka. Zasypeme větším množstvím sýra a opět poklademe brambory, zaprášíme vegetou a posypeme sýr ... Pokračovat »
Selské koule
Mleté masa → Smícháme mleté maso s uzeninou, přidáme vajíčko a cibuli. Osolíme a opepříme. Přidáme papriku a uvařenou rýži. Tvoříme koule, které obalíme v zelí. Cibulku osmažíme do růžova a na ... Pokračovat »
Kuřecí prsíčka "Pojarski"
Drůbež → Máslo rozsekáme s cibulí, okořeníme, přidáme žloutky, žemli, máslo a vše smícháme se strouhankou. Tvoříme placky, které smažíme na oleji. ... Pokračovat »
Kuřecí prsíčka
Drůbež → Máslo rozsekáme s cibulí, okořeníme, přidáme žloutky, žemli, máslo a vše smícháme se strouhankou. Tvoříme placky, které smažíme na oleji. ... Pokračovat »
Marinované kuřecí řízky
Drůbež → Kuřecí řízky se nechají marinovat přes noc. Poté v misce smícháme půl napůl strouhanku + strouhaný sýr najemno a v této směsi řízky rovnou z marinády obalíme. Pečeme v troubě na pe ... Pokračovat »
Kuře na šalvěji
Drůbež → Každý řízek podélně rozřízneme a vložíme do misky. Olej smícháme s nasekanou šalvějí, citrónovu kůrou, šťávou, pepřem, solí a feferonkou. Maso ve směsi několik hodin marinujeme a p ... Pokračovat »

























