Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Pečené koleno
Vepřové maso → Vepřové koleno omyjeme, vložíme do papiňáku, nasolíme, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut. Troubu si zatím předehřejeme na 250°C. Po uva ... Pokračovat »
Kuřecí nudličky se smetanou
Drůbež → Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji dozlatova. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce, osolíme, opepříme, přidáme koření a žampiony a chvíli podusíme. N ... Pokračovat »
Krůtí medailonky s cibulí a knedlíčky
Drůbež → Plátky slaniny překrojíme. Krůtí prsa nakrájíme na 8 špalíků, každý obalíme slaninou, převážeme provázkem, necháme odležet a připravíme si knedlíčky a cibuli. Pak medailonky z obou ... Pokračovat »
Figo migo
Drůbež → osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Nakrájíme kuřecí maso na nudličky (může být i vepřové) a osmahneme na cibulce. Přidáme prolisovaný, nebo najmno nastrouhaný česnek a červenou ... Pokračovat »
Plněné listové těsto mletým masem
Mleté masa → Mleté maso ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou červenou paprikou, sójovou omáčkou a worchestrovou omáčkou. Potom přidáme žloutek, prolisovaný česnek a promícháme. Necháme odstát ... Pokračovat »
Ďábelské koule
Mleté masa → Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem navlhčeným v mléce. Osolíme a přidáme mletou papriku. Tvoříme menší kuličky, které opékáme na oleji. Přidáme raj ... Pokračovat »
Karbanátky plněné hermelínem
Mleté masa → Žemli namočíme do studené vody. Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji. Do mletého masa vmícháme vejce, cibuli, a vymačkanou žemli. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou a ... Pokračovat »
Kuličky zapečené se zelím
Mleté masa → K mletému masu přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř, 1 vejce, trošku syrové rýže a tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na dno zepékací mísy nalijeme trošku oleje, přidáme ... Pokračovat »
Měšce
Mleté masa → Maso ochutíme zázvorem, majoránkou, přidáme 1 vejce a mouku, osolíme, opepříme. Těsto vyválíme 5 mm silné a rozkrájíme na 4 čtverce. Na každý čtverec dáme kopeček mletého masa, na ... Pokračovat »
Kuřecí plátky na smetaně
Drůbež → V misce rozmícháme smetanu, jogurt, mléko, sůl, prolisovaný česnek a bylinky. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a prudce opečeme na trošce oleje. Pak je zalijeme rozmíchanou smě ... Pokračovat »
Honzíkovo kuře
Drůbež → Kuře naporcujeme, ostatní přísady smícháme (můžeme naředit vodou) a směsí potřeme naporcované kuře. Pečeme při 200 °C asi 30-45 minut. ... Pokračovat »
Masové kuličky v zelí
Mleté masa → Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky, os ... Pokračovat »
Drůbeží rolky plněné špenátem
Drůbež → Z kuřecích prsíček uděláme osm řízků a přes potravinářskou fólii naklepeme do tenka. Fólii odstraníme, řízky osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Umyté špenátové list ... Pokračovat »
Masové kuličky ve špenátové omáčce
Mleté masa → Mleté maso vložíme do mísy. Nakrájený rohlík zalijeme vařící vodou a necháme postát. K masu přidáme prolisovaný česnek, rozšlehané vejce, opepříme, ochutíme kmínem, paprikou a osol ... Pokračovat »
Pečená šunka se švestkami
Drůbež → unku omyjeme, osušíme. Doprostřed uděláme ostrým nožem otvor po celé délce. Švestky umyjeme a na půl hodiny namočíme do koňaku. Potom jednu po druhé vtlačíme do otvoru v mase. Pak ... Pokračovat »
vejce v županu
Mleté masa → Maso smícháme se solí, pepřem, namočenou a vymačkanou houskou, nasekanou petrželkou, pažitkou a tymiánem. Rozdělíme na čtyři části, do každé vtlačíme oloupané vejce a navlhčenýma r ... Pokračovat »
Telecí ragú s chřestem
Skopové, telecí a jiné maso → Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme domě ... Pokračovat »
Vepřové maso zapečené se sýrem
Vepřové maso → MASO NAKRÁJÍME NA PLÁTKY, NAKLEPEME A ROZLOŽÍME DO PEKÁČE, OPEPŘÍME (NESOLIT), NA MASO POKLADEME CIBULI (KRÁJÍM NA PŮLKOLEČKA) A POSYPEME NASTOUHANÝM SÝREM. V HRNCI SI ROZVAŘÍME V ... Pokračovat »
Hovězí maso v hořčici
Hovězí maso → Maso naklepat, dát do misky, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklade se velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené masíč ... Pokračovat »
Medvědí tlapka
Vepřové maso → Připravíme si bramboráky... buď můžete použít už hotovou směs a nebo si je udělat. Bramboráky děláme co největší, já je dělám na titanové pánvi a dělám je i vyšší, aby byly skutečn ... Pokračovat »







