Tiramisu
před 14 roky Tisk článku Tisk článku do PDF Poslat emailem 4 komentáře přečteno 9 335×
8 porcí 6 vajec, 6 lžic cukru, 750 g šlehaného tvarohu, 6 lžic rumu, 1/4 l silné kávy, 500 g cukrářských piškotů, 3 lžíce kakaového prášku.
Ohodnoťte recept "Tiramisu"
Komentáře k receptu
K tomuto receptu je celkem 4 komentáře
Další nahražkový recept ala Babica. Proč? Vždyť teď už není problém sehnat správné ingredience a vychutnat si úžasnou a originální chuť dezertu.... Tiramisu se vyrabí jen a pouze z Mascarpone a do kávy se dává Amaretto !!! a ne Božkov proboha...
Nejen já jsem byl v Římě. Já jsem ale věnoval pozornost tomuto italskému pokrmu a objednal jsem si jej v několika restauracích. Soudím podle vlastního vkusu: přetučnělá nakyslá kalorická bomba. A s těmi syrovými vejci navíc i nebezpečná. Alkoholická. Inspiroval jsem se asi 60 recepty na internetu a používám toto a takto: Cukrářské piškoty - aby stačily na 2 vrstvy (jenom ty podlouhlé!). Tyto piškoty POKAPU (tedy trochu) vývarem z KVALITNÍ a HOŘKÉ kávy. Budou Vám stačit na 1 vrstvu 2 polévkové lžice. Na 1. vrstvu našlehám (opatrně, aby se to nezměnilo v máslo) 1 Choceňské pomaz. máslo přírodní, 1 šlehačka Madeta a 7 dkg cukru krystal. Touto ušlehaninou potřu l. vrstvu piškotů. Na to dám 2. vrstvu piškotů a ty opět POKAPU nějakým aromatickým alkoholem, třeba i rumem. Častěji ale používám verzi pro děti a tím pádem pokapu ty piškoty (i místo kafe dole) šťávou z kompotu - meruňky či jahody. Poté to potřu opět tou šlehaninou jak jsem již uvedl. Do té šlehaniny nahoře dám nakrájené kompotované meruňky (bez slupky) či jahody. Zamáčknu to do šlehaniny, přetáhnu folií a dám do chladničky - nejlépe přes noc. Až před podáváním to JEMNĚ sítkem posypu KVALITNÍM a HOŘKÝM kakaem. Pokud jsem prohospodařil tu vrchní šlehaninu, tak tam dám DOMA DĚLANOU šlehačku. Takže: nervu do toho to šíleně tučné mascarpone, nemíchám jako bezdomovec kafe s alkoholem a neriskuji salmonelu ze syrových vajec. Hlavní fór je oddělit jednotlivé chutě a střídat sladké s hořkým (kafem a kakaem). Děláme to řadu let.
Nejen já jsem byl v Římě. Já jsem ale věnoval pozornost tomuto italskému pokrmu a objednal jsem si jej v několika restauracích. Soudím podle vlastního vkusu: přetučnělá nakyslá kalorická bomba. A s těmi syrovými vejci navíc i nebezpečná. Alkoholická. Inspiroval jsem se asi 60 recepty na internetu a používám toto a takto: Cukrářské piškoty - aby stačily na 2 vrstvy (jenom ty podlouhlé!). Tyto piškoty POKAPU (tedy trochu) vývarem z KVALITNÍ a HOŘKÉ kávy. Budou Vám stačit na 1 vrstvu 2 polévkové lžice. Na 1. vrstvu našlehám (opatrně, aby se to nezměnilo v máslo) 1 Choceňské pomaz. máslo přírodní, 1 šlehačka Madeta a 7 dkg cukru krystal. Touto ušlehaninou potřu l. vrstvu piškotů. Na to dám 2. vrstvu piškotů a ty opět POKAPU nějakým aromatickým alkoholem, třeba i rumem. Častěji ale používám verzi pro děti a tím pádem pokapu ty piškoty (i místo kafe dole) šťávou z kompotu - meruňky či jahody. Poté to potřu opět tou šlehaninou jak jsem již uvedl. Do té šlehaniny nahoře dám nakrájené kompotované meruňky (bez slupky) či jahody. Zamáčknu to do šlehaniny, přetáhnu folií a dám do chladničky - nejlépe přes noc. Až před podáváním to JEMNĚ sítkem posypu KVALITNÍM a HOŘKÝM kakaem. Pokud jsem prohospodařil tu vrchní šlehaninu, tak tam dám DOMA DĚLANOU šlehačku. Takže: nervu do toho to šíleně tučné mascarpone, nemíchám jako bezdomovec kafe s alkoholem a neriskuji salmonelu ze syrových vajec. Hlavní fór je oddělit jednotlivé chutě a střídat sladké s hořkým (kafem a kakaem). Děláme to řadu let.
Přidejte Váš komentář
Reklama
Další nahražkový recept ala Babica. Proč? Vždyť teď už není problém sehnat správné ingredience a vychutnat si úžasnou a originální chuť dezertu.... Tiramisu se vyrabí jen a pouze z Mascarpone a do kávy se dává Amaretto !!! a ne Božkov proboha...