Dnes je Úterý 16.10.2018 a svátek má Havel | V databázi máme 4 775 receptů


Švýcarky

Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Sladké pečivo
Autor: Lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Švýcarky ingredience:

Na těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
špetka soli
30 g droždí
3 lžíce cukru
100-200 ml mléka
200 ml 33% smetany
1 vejce
Na náplň:
100 g másla, rozpuštěného
2 vanilkové cukry
1 lžíce skořice
cukr krupice na posypání
100 g rozinek, spařených
200 g ořechů, sekaných (různé druhy)

Švýcarky postup:

1. Droždí utřeme s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a rozmícháme na hladkou kašičku.
2. Mouku prosejeme se solí do mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme připravené droždí. Přidáme smetanu, vejce a zbytek mléka a zaděláme nelepivé hladké těsto. Necháme na teple pod čistou utěrkou vykynout.
3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélníkový plát o síle asi 0,5 cm a potřeme ho rozpuštěným máslem.
Posypeme vanilkovým cukrem, cukrem, skořicí a propláchnutými okapanými rozinkami a ořechy. Plát po delší straně svineme jako roládu a ostrým nožem nakrájíme na plátky 2-3 cm silné.
4. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme ho máslem a plátky těsta naplocho rozložíme kousek od sebe po celém plechu.
Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních dozlatova.
 

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Švýcarky"

Stav hlasování: 2.5/5 (48 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Švýcarky ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Sladké pečivo

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci