Dnes je Úterý 16.4.2024 a svátek má Irena | V databázi máme 4 808 receptů


Koktejly na hubnutí: Víme, jak je zařadit do keto jídelníčku zdravě a chutně

Zaujala vás keto dieta, ale obáváte se, že když se do ní pustíte, váš jídelníček se scvrkne na pár druhů proteinových koktejlů na hubnutí?

Nebo máte strach, že vám po častém pití těchto nápojů narostou příliš velké svaly? Zapomeňte na pochybnosti a raději si přečtěte následující článek. Zjistíte, jak koktejly zařadit do jídelníčku, čím vám mohou dietu zjednodušit a objevíte mýty, které o nich kolují na internetu.

Koktejly na hubnutí vám dodají potřebnou dávku proteinů

Proteinové koktejly v prášku, které se doporučují ke keto dietám, obsahují plno bílkovin a jen velmi malé množství sacharidů. Pokud je jejich účelem nahradit plnohodnotné jídlo, měly by tělu dodat také dostatek vlákniny, vitamínů a minerálů. Často mohou být obohaceny i semínky, přírodními složkami podporujícími pocit sytosti nebo třeba kyselinou fenolovou, která je známá pro své antioxidační schopnosti.

Jak poznám kvalitní proteinový nápoj?

Když chcete proteinové koktejly do jídelníčku zařazovat častěji, určitě si pohlídejte kvalitní složení. Neměly by obsahovat konzervanty, barviva a jiné chemické přísady.
Tip: Koktejly na hubnutí můžete sehnat i v bezlepkové variantě. Takové nabízí třeba KetoMix.

Užijte si omelety, palačinky, kaše i pečivo

Při keto hubnutí se určitě nemusíte omezovat jen na pití koktejlů. Pokud chcete vsadíte na předpřipravenou proteinovou dietu, v nabídce najdete také kaše, omelety, palačinky, polévky, pudinky nebo třeba pečivo. To vše navíc můžete kombinovat se zeleninou nebo oříšky. Dieta tak nebude stereotypní. Právě naopak. Když máte čas a chuť, jídelníček ozvláštníte keto recepty (vyzkoušejte třeba ty z Keto-Hubnuti.cz), když naopak spěcháte a nebo nechcete počítat výživové hodnoty jednotlivých jídel, sáhnete po koktejlu.

Čím si mohu jídelníček oživit?

Bez obav můžete zařadit některou zeleninu. Nejvhodnější jsou zelené druhy. Vyzkoušejte například:
  • listové saláty,
  • brokolici,
  • chřest,
  • pórek,
  • cuketu.
Do jídelníčku můžete zahrnout také ryby. Dbejte na kvalitu a pokuste se sehnat ty, které pocházejí z čistých vod. Nejlepší volbou je:
  • losos,
  • pstruh,
  • makrela,
  • platýs,
  • treska.
Povoleny jsou také zdravé tuky, oříšky, maso z domácích chovů a nebo vajíčka. Ideální je skladbu jídelníčku zkonzultovat s profesionálem. Pokud si pořizujete předpřipravený keto balíček s koktejly na hubnutí a dalšími jídly, většinou máte možnost využít on-line chat. Nestyďte se a napište si o radu.

Proteinový nápoj vám zjednoduší život

roteinový koktejl na hubnutí zasytí, doplní potřebné živiny a nahradí celé jedno jídlo. Mimo to má však i další výhody:

Rychlá příprava

Stačí si jen odsypat porci prášku, zalít vodou a promíchat. Nezdržujete se s výběrem správných surovin, nákupem, ani s vařením. Koktejl na hubnutí navíc můžete připravit opravdu kdekoliv. Zasytí v práci, na cestách nebo ve škole.
Tip: Chcete aby byl nápoj chutnější? Nechte ho alespoň 10 minut odstát. Zhoustne a konzistencí bude připomínat milkshake.

Ochrana svalové hmoty

Některé stravovací směry mohou způsobit úbytek svalové hmoty. Na váze tak možná zaznamenáte nižší číslo, tuk se však stále zuby nehty drží tam, kde byl před začátkem diety. To se však s proteinovými keto koktejly nestane. Zároveň se ale nemusíte bát, že po pití těchto nápojů budou vaše svaly příliš velké. Rozhodně to není pravda.

Vyberte si podle chuti

Koktejly na hubnutí se vám jen tak nepřejí. Mimo to, že je můžete střídat i s jinými proteinovými produkty, máte také na výběr hned z několika příchutí. Oblíbené jsou například:
  • jahoda,
  • lesní plody,
  • káva,
  • čokoláda,
  • vanilka.
Nyní už víte, jak proteinové koktejly na hubnutí zařadit do jídelníčku chutně a zdravě. Využijte nově nabytých informací, pusťte se do keto diety a zbavte se přebytečného tuku. Udělejte první krok a kontaktujte odborníky z KetoMix.

Ohodnoťte článek "Koktejly na hubnutí: Víme, jak je zařadit do keto jídelníčku zdravě a chutně"

Stav hlasování: 2.1/5 (270 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem Komentáře zakázány

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Přidávání komentářů bylo zakázáno.

Vstupte do diskuse k článku Koktejly na hubnutí: Víme, jak je zařadit do keto jídelníčku zdravě a chutně ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci