Dnes je Neděle 13.7.2025 a svátek má Markéta | V databázi máme 4 808 receptů


Knedlíčky a knedlíky - jak na ně?

Knedlíčky a knedlíky - jak na ně?

Jak správně vařit knedlíky abychom dosáhli co nejlepšího výsledku?

Knedlíky vhazujte do dostatečně vroucí osolené vody a ihned stáhněte teplotu, aby nepraskly. Knedlíky nesmějí ve vodě poskakovat.

Vaření

  • Malé knedlíčky, například játrové knedlíčky nebo gnocchi, jsou hotové, pokud se na hladině točí.
  • Větší knedlíky nejdříve klesnou ke dnu a znovu stoupnou na hladinu, jakmile jsou hotové.

Těsto na knedlíky – konzistence

  • Pokud jsou knedlíky příliš vlhké, obalte je před vařením v troše mouky.
  • Pokud jsou knedlíky příliš tuhé, musíte těsto ještě jednou celé prohníst a přidat trochu vody nebo sníh z bílků (viz heslo Sníh z bílků).

Zkušební knedlík

Vytvarujte z těsta jeden knedlík a vhoďte ho do vroucí vody. Takto zjistíte, zda se těsto rozpadá, nebo zda je příliš tuhé.

Recepty na různé knedlíky zde

(Foto: Albert)

Ohodnoťte článek "Knedlíčky a knedlíky - jak na ně?"

Stav hlasování: 2.4/5 (288 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Knedlíčky a knedlíky - jak na ně? ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři: