Knedlíky vhazujte do dostatečně vroucí osolené vody a ihned stáhněte teplotu, aby nepraskly. Knedlíky nesmějí ve vodě poskakovat.
Vaření
- Malé knedlíčky, například játrové knedlíčky nebo gnocchi, jsou hotové, pokud se na hladině točí.
- Větší knedlíky nejdříve klesnou ke dnu a znovu stoupnou na hladinu, jakmile jsou hotové.
Těsto na knedlíky – konzistence
- Pokud jsou knedlíky příliš vlhké, obalte je před vařením v troše mouky.
- Pokud jsou knedlíky příliš tuhé, musíte těsto ještě jednou celé prohníst a přidat trochu vody nebo sníh z bílků (viz heslo Sníh z bílků).
Zkušební knedlík
Vytvarujte z těsta jeden knedlík a vhoďte ho do vroucí vody. Takto zjistíte, zda se těsto rozpadá, nebo zda je příliš tuhé.
Recepty na různé knedlíky zde
(Foto: Albert)