Dnes je Pátek 19.4.2024 a svátek má Rostislav | V databázi máme 4 808 receptů


Jak si užít podzim v kuchyni

Podzim je úžasný. Představte si všechny ty úžasné barvy podzimu. Nechte se okouzlit vůní podzimního listí, hub a dostatečně zavlažené přírody. Ochutnejte všechny dary, které nám na podzim příroda nabízí. Máme pro vás pár námětů.

Čas se pořádně zahřát
K podzimu patří chladnější počasí. Do jídelníčku proto zařaďte prohřívací jídla a nápoje. Začněte už ráno dobrou horkou kaší, která krásně prohřeje tělo zevnitř. Dobrým tipem jsou i snídaňové polévky. Ale ty si můžete dát samozřejmě i obědu či večeři. Podzim je čas dýní, zelí a řepy.
Sladká vůně podzimu
Kdy jindy si upéct úžasný jablkový závin nebo lahodný hruškový koláč. Kombinace typicky podzimního ovoce, vanilky a skořice dodá energii i navodí příjemnou náladu. K podzimu patří ale i švestky. Provoňte kuchyni přípravou domácích švestkových povidel. Není to nic složitého. Pár ingrediencí a domácí povidla jsou na světě.
TIP: Tradiční babiččin recept na švestková povidla má jen tři ingredience – švestky, cukr a trochu octa.
Na podzimní virózy povolejte přírodní léky
K podzimu bohužel patří i virózy. Než sáhnete po klasických lécích, podívejte se, jak si pomáhaly naše babičky. Typickým všelékem byl horký bylinkový čaj s medem. Babičky znaly i sílu cibule i česneku a využívaly jejich antibiotické účinky. Na stůl podávaly sezónní ovoce, které posiluje imunitu. V případě stagnujících střev naordinovaly švestky.
Zajděte na houby
Pokud ještě nejsou mrazy, běžte do lesa na houby. Z hub můžete připravit lahodnou houbovou omáčku, smažené řízky, tradiční smaženici i klasického houbového kubu. Nasušené zásoby hub nejsou jediným benefitem výletu do lesa. Protáhnete se, pročistíte si plíce a uklidníte pocuchané nervy.
Odpočívejte
Tak jako se po létě chystá příroda k odpočinku, měli bychom zpomalit i my. Zde pomohou kvalitní hotová jídla, které připravili odborníci. Zasytí, doplní důležité látky a v ušetřeném čase můžeme relaxovat.
Zdravý životní styl je základ, který pomůže od těla držet i podzimní nemoci.

Ohodnoťte článek "Jak si užít podzim v kuchyni"

Stav hlasování: 2.0/5 (127 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem Komentáře zakázány

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Přidávání komentářů bylo zakázáno.

Vstupte do diskuse k článku Jak si užít podzim v kuchyni ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci