Hraběnčin koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 21 647×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hraběnčin koláč ingredience:
250g hladké mouky
250g másla
4 vejce
250g cukru
4 jablka
1 měkký tvaroh (250g)
ořechy
2 vanilkový cukry
prášek do pečiva
Hraběnčin koláč postup:
Mouku, žloutky, máslo, cukr a prášek do pečiva smícháme. 1/4 těsta oddělíme a dáme ztuhnout do mrazáku. 3/4 těsta vyválíme na vymazaný a vysypaný plech. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a potřeme na těsto. Jablka oloupeme a nastrouháme na tvaroh. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a ořechy. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a sněhem pomažeme jablka. Zmrzlou 1/4 těsta rozstrouháme na bílky.Pečeme cca 40 minut při 180C.Fotografie
Ohodnoťte recept "Hraběnčin koláč"
Zkuste také
Reklama