Dnes je Středa 24.4.2024 a svátek má Jiří | V databázi máme 4 808 receptů


Čokoládový korpus

Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Čokoládový korpus ingredience:

6 vajec,
180 g krupicového cukru,
160 g hladké mouky,
20-30 g kakaa,
30-40 g másla,
citrónová kůra,
2 cl vody,
kypřicí prášek do pečiva (*na špičku nože*).

Čokoládový korpus postup:

Do žloutků se přidá voda a vyšlehají se s polovinou cukru; na konec se vmíchá trochu nastrouhané citrónové kůry. Z bílků se vyšlehá za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh. Potom se žloutky a sníh spojí, vařečkou se lehce vmíchá mouka prosátá s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec se do hmoty opatrně vmíchá rozpuštěné vlažné máslo. Hotová hmota se vlije do dortové formy, uhladí a upeče.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Čokoládový korpus"

Stav hlasování: 2.8/5 (40 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Čokoládový korpus ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Koláče, buchty, bábovky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci