Dnes je Sobota 20.4.2024 a svátek má Marcela | V databázi máme 4 808 receptů


Babiččina rajská omáčka

1 střední cibule 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 1 větší rajský protlak 1-2 kostky bujonu (extra silný) voda sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, cukr

Ohodnoťte recept "Babiččina rajská omáčka"

Stav hlasování: 2.4/5 (517 hlasů celkem)

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 7 komentářů

11.08.2018 v 19:12 zaslal Martina Rajska

Babiccina rajska? To jako vazne?

Pokud nemate cas, varte jak muzete a treba podle tohoto receptu. Pokud chcete udelat vybornou Rajskou omacku jako od babicky, pak si dejte zalezet, udelejte v prve rade tmavy hovezi vyvar a vyprdnete se na nejake dve kostky kdoviceho. Boze!! Jaky to antitalent pise tento web? Nechcete se nejdrive naucit varit? Hmm.. treba rajskou…

30.10.2016 v 11:25 zaslal Bohumil Starý

Rajská omáčka

To já na jemno nastrouhám mrkev místo mouky. Osmahnu ji na olivovém oleji v papiňáku.Lehce zaleju vodou a 15 minut dusím.Potom přidám vše ostatní,kroně hřebíčku i malinko skořice a nechám povařit.

26.04.2013 v 11:51 zaslal Alena

Rajská x rajčatová

Rajská omáčka se dělá z rajského protlaku, s vývarem, do koření patří skořice, koření se restuje s cibulkou, pak se přidá protlak, zalije hovězím vývarem z masa.. zahušťuje se perníkem či jíškou.. přisladit, dosolit..
Té z rajčat se říká rajčatová a je řidší.. bacha, v tom je rozdíl..

01.02.2014 v 12:33 zaslal Franta

Re: Rajská x rajčatová

mám doma kuchařku z roku 1948 – skutečně po babičce, tam teda o rajském protlaku není ani písmenko a rajská omáčka je skutečně z rajčat…

25.01.2012 v 13:32 zaslal Pavel

rajská

Jen tak mimochodem,kdybych svý bábi řekl že má dát do omáčky 2 kostky bujónu tak mě praští vařečkou a vyžene z kuchyně.Takže nahradit hrnkem skutečnýho vývaru,a je to dobrý.Co se týká dalších druhů koření,každému chutná něco jiného,já obvykle říkám že v jednoduchosti je síla,takže žádné vaření zbytečně nekomplikuji.

27.08.2011 v 08:26 zaslal Dana

vylepšení

do rajské patří mletá skořice na špičku nože a místo bujonu z kostky správný vývar!

26.08.2011 v 18:43 zaslal kucka

rajská

To není dle babičky, ale dle pána Babici.
Babička dělěla rajskou z rajčat, s hřebíčkem a zahušťovala perníkem!

Kucka

Přidejte Váš komentář

Vaše jméno:*
E-mail *:
Nadpis:
Komentář:
* Pokud je obrázek nečitelný, nový načtete kliknutím na obrázek.
Pro přihlášené se kontrolní obrázek nezobrazuje. Přihlašte se či se zaregistrujte pokud ještě nemáte účet.
Opište text z obrázku: *

Reklama


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci