Vepřové špízy na kyselém zelí
před 13 roky Tisk článku Tisk článku do PDF Poslat emailem 3 komentáře přečteno 46 009×
ŠPÍZY 800 g vepřový bůček, 2 klobásky (cca 200 g) 200 g uzeného špeku 2 větší červené nebo bílé cibule 2 kávové lžičky vegety 1 kávová lžička mleté sladké červené papriky 1 kávová lžička grilovacího koření 1 pol. lžíce worcesterské omáčky 1 pol. lžíce sojové omáčky 4 pol lžíce olivového oleje kovové jehlice nebo špejle ZELÍ 200 g anglické slaniny 1 sáček kysaného zelí 3 rajčata 1 cibule 3 bobkové listy tymián 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření celý kmín mletý pepř sůl olej (nebo sádlo) 1 dcl tmavého piva (může být a nemusí)
Ohodnoťte recept "Vepřové špízy na kyselém zelí"
Reklama
Vepřové špízy
Recept je zaujímavý, ale mám urcité výhrady voci textu.
„Pekáček si vymázneme“ a „V kastrolu si na oleji osmažíme“.
Obidva razy je pouzité slovo „si“ (zial, v slovenských receptoch sa to objavuje ovela castejsie!).
Toto slovo oznacuje nieco osobné a teda sa to pri oboch príkladoch vztahuje na nieco nase. Ak „V kastrolu si na oleji osmažíme“ – to znamená, ze tam budeme smazit nieco nase (napr. cast násho tela).Tak v jednom slovenskom recepte sa píse: „Uvaríme si vajcia…“
Myslím, ze to môze byt riadne bolestivé…!