Dnes je Pátek 21.9.2018 a svátek má Matouš | V databázi máme 4 775 receptů


Provensálské bagety

Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Teplé předkrmy
Autor: Zina

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Provensálské bagety ingredience:

400 g hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku provensálského koření, 2 stroužky čerstvého, česneku , 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí , zhruba 220 ml vlažné vody , 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek.
Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem.




Provensálské bagety postup:

Do mísy si prosijeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí chvíli necháme vzejít. Přidáme olej a zpracujeme nelepivé a vláčné těsto. Ke konci hnětení do těsta zapracujeme dýňové a slunečnicové semínka. Těsto necháme vykynout, rozdělíme na 2 až 3 díly, vypracujeme bochánky a z bochánků bagety. Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme znovu vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí a sezamem. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Provensálské bagety"

Stav hlasování: 3.0/5 (32 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Provensálské bagety ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Předkrmy

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci