Dnes je Sobota 20.4.2024 a svátek má Marcela | V databázi máme 4 808 receptů


Domácí chléb - tmavý

Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Jarka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Domácí chléb - tmavý ingredience:

750g tmavé hladké mouky
špetka cukru
1/2 droždí
sůl, kmín
ocet
olej




Domácí chléb - tmavý postup:

Na vál prosejeme mouku a vytvoříme dva důlky. Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme teplou vodou. Do druhého důlku nasypeme sůl a polévkovou lžíci kmínu, 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce oleje. Vypracujeme tužší těsto a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Po vykynutí lehce vypracujeme. Z těsta vypracujeme bochánek a přendáme na vymaštěný plech. Bochník posypeme kmínem a potřeme vodou. Pečeme 20 minut při 250 stupňů a dalších 30 minut při 150 stupňů. Upečený chléb ihned po vyjmutí z trouby potřeme vodou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Domácí chléb - tmavý"

Stav hlasování: 2.3/5 (89 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Domácí chléb - tmavý ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Slané pečivo

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci