Dnes je Čtvrtek 25.4.2024 a svátek má Marek | V databázi máme 4 808 receptů


Mexická kuchyně

Mexická kuchyně

Zajímá Vás kouzlo mexické kuchyně a jejích lahůdek? Dlouhá tradice a neustálé vylepšování dělá mexická jídla zajímavá a chutná.

Kukuřice, fazole, chilli papričky – to vše si vybavíme pod pojmem mexická kuchyně. Přestože se s těmito ingrediencemi setkáváme denně, jsou mexická jídla něčím zcela výjimečná. Velký význam pro tuto kuchyni má již zmíněná kukuřice a rýže, která je podávána na mnoho způsobů. Velmi známá je rýže na červeno, jež je podávána s cibulí a zelenými rajčaty nebo rýže na zeleno, podávající se spolu s chilli papričkami. Mezi hlavní druhy zeleniny mexické kuchyně patří rajčata, tykve, papriky a různé druhy fazolí. Mexická jídla jsou známá pro svou pikantnost a kořeněnost. Koření je jedno z hlavních kritérií pro zhotovení dobrého mexického pokrmu. Častými ingrediencemi jsou například koriandr, oregano, česnek, cibule, mleté chilli papričky nebo římský kmín.

Charakteristická pro mexickou kuchyni je regionální odlišnost. V různých regionech se setkáte s odlišnými jídly, typickými právě pro určitou oblast. K nejznámějším mexickým jídlům patří tortilly, zhotovené z kukuřičné nebo pšeničné mouky, vyplněné různými druhy masa a typickými mexickými omáčkami. Příkladem takové omáčky může být salsa roja, jež je složena z natě koriandru, česneku a rajčat. Forma zpracování omáčky salsa roja je rozmanitá. Pokrm lze připravovat z vařených, grilovaných nebo čerstvých ingrediencí.

Dalším pro nás známým pokrmem jsou Nachos. Osmažená kukuřičná tortilla vykrájená do trojúhelníčků, ochucená například masem, sýrem, fazolemi nebo zeleninou. Nachos se v Mexiku zrodili již v roce 1943 a postupem času se rozšířili do mnoha částí světa.

Pokud Vás mexická kuchyně láká, navštivte online kuchařku www.receptynakazdyden.cz, kde najdete mnoho rad a typů, týkajících se zhotovení nejrůznějších mexických pokrmů pro mlsné jazýčky.

Ohodnoťte článek "Mexická kuchyně"

Stav hlasování: 2.4/5 (394 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku Mexická kuchyně ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci