Dnes je Čtvrtek 25.4.2024 a svátek má Marek | V databázi máme 4 808 receptů


Jahody

Ve střední Evropě se jahody začaly pěstovat již od 18. století. Mají nekonečnou řadu odrůd a liší se od sebe velikostí, barvou, tvarem, chutí a kvalitou dužiny.

Ohodnoťte článek "Jahody"

Stav hlasování: 2.6/5 (86 hlasů celkem)

Komentáře ke článku

K tomuto článku je celkem 1 komentář

14.12.2013 v 14:49 zaslal Vladimír

jahoda není bobule

wikipedie – Jahoda je souplodí nažek na šťavnatém zdužnatělém květním lůžku, rostoucí na jahodníku (Fragaria). Toto souplodí nažek vytváří nepravý plod. Jahoda patří mezi drobné ovoce. Jahoda není bobule. U bobulí jsou semena obklopena více nebo méně šťavnatou dužninou. Klasickým příkladem jsou angrešt, rybíz nebo borůvka, ale patří mezi ně také okurka, řepa nebo dýně. Jahody nikoliv. U nich prahneme nikoliv po plodu samotném, ale po sytě červeném nafouklém květním lůžku po odkvětu. Vlastní plody jsou malá zelená zrníčka, uložená zvnějšku.

Přidejte Váš komentář

Vaše jméno:*
E-mail *:
Nadpis:
Komentář:
* Pokud je obrázek nečitelný, nový načtete kliknutím na obrázek.
Pro přihlášené se kontrolní obrázek nezobrazuje. Přihlašte se či se zaregistrujte pokud ještě nemáte účet.
Opište text z obrázku: *

Reklama


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci