Domácí housky
před 15 roky Tisk článku Tisk článku do PDF Poslat emailem 4 komentáře přečteno 28 795×
1/2 kg hladké mouky, cca 30 g droždí, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, špetka cukru, 1/4 l mléka, 1/2 sklenice oleje, vejce na potření, dle chuti na posyp sůl, kmín, seznam, slunečnice, mák aj. Pečicí papír nebo tuk na vymazání plechu.
Ohodnoťte recept "Domácí housky"
Reklama
Ahoj Petře,standartně se předpokkládá,že středně vypečená trouba znamená teplotu mezi 170 až 180 °C takže bych zkusil zlatou střední cestu 175 °C a hlídat si to.Je na tobě jak máš rád housky zlatavé.Každopádně pěkně vypečená houska je sice krásná ale vysušená a druhý den už není tak dobrá.Jedna malá rada,pokud máš malej rendlík tak do něj dej teplou vodu a než vložíš ty housky do trouby tak jej polož dolů pod rošt nech to tam asi dvě minuty a pak tam rychle vlož pekáč s houskama a po dalších třech minutách jej rychle vyndej.Dojde tím k zapáření a houska je pak lesklá a nemusíš ji ničím před tím potírat pouze vodou a na ní sypeš posy dle tvého rozhodnutí.Ze stejného těsta si můžeš udělat i rohlík.Rozválíš si to těsto na plát asi 0,5 cm vykrojíš trjúhelníky a od širší strany to zaroluješ a v cípu zatlačíš do těsta.Neboj se zatlačit ono to vykyne zpět.