Dnes je Čtvrtek 25.4.2024 a svátek má Marek | V databázi máme 4 808 receptů


Domácí housky

1/2 kg hladké mouky, cca 30 g droždí, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, špetka cukru, 1/4 l mléka, 1/2 sklenice oleje, vejce na potření, dle chuti na posyp sůl, kmín, seznam, slunečnice, mák aj. Pečicí papír nebo tuk na vymazání plechu.

Ohodnoťte recept "Domácí housky"

Stav hlasování: 2.7/5 (133 hlasů celkem)

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 4 komentáře

12.11.2010 v 00:00 zaslal Michal Valla

Ahoj Petře,standartně se předpokkládá,že středně vypečená trouba znamená teplotu mezi 170 až 180 °C takže bych zkusil zlatou střední cestu 175 °C a hlídat si to.Je na tobě jak máš rád housky zlatavé.Každopádně pěkně vypečená houska je sice krásná ale vysušená a druhý den už není tak dobrá.Jedna malá rada,pokud máš malej rendlík tak do něj dej teplou vodu a než vložíš ty housky do trouby tak jej polož dolů pod rošt nech to tam asi dvě minuty a pak tam rychle vlož pekáč s houskama a po dalších třech minutách jej rychle vyndej.Dojde tím k zapáření a houska je pak lesklá a nemusíš ji ničím před tím potírat pouze vodou a na ní sypeš posy dle tvého rozhodnutí.Ze stejného těsta si můžeš udělat i rohlík.Rozválíš si to těsto na plát asi 0,5 cm vykrojíš trjúhelníky a od širší strany to zaroluješ a v cípu zatlačíš do těsta.Neboj se zatlačit ono to vykyne zpět.

12.11.2010 v 00:00 zaslal Michal Valla

Ahoj Petře,standartně se předpokkládá,že středně vypečená trouba znamená teplotu mezi 170 až 180 °C takže bych zkusil zlatou střední cestu 175 °C a hlídat si to.Je na tobě jak máš rád housky zlatavé.Každopádně pěkně vypečená houska je sice krásná ale vysušená a druhý den už není tak dobrá.Jedna malá rada,pokud máš malej rendlík tak do něj dej teplou vodu a než vložíš ty housky do trouby tak jej polož dolů pod rošt nech to tam asi dvě minuty a pak tam rychle vlož pekáč s houskama a po dalších třech minutách jej rychle vyndej.Dojde tím k zapáření a houska je pak lesklá a nemusíš ji ničím před tím potírat pouze vodou a na ní sypeš posy dle tvého rozhodnutí.Ze stejného těsta si můžeš udělat i rohlík.Rozválíš si to těsto na plát asi 0,5 cm vykrojíš trjúhelníky a od širší strany to zaroluješ a v cípu zatlačíš do těsta.Neboj se zatlačit ono to vykyne zpět.

08.07.2010 v 00:00 zaslal Petr

Prosím můžete mi poradit, na kolik stupňů se pečou tyto nádherné houstičky?

08.07.2010 v 00:00 zaslal Petr

Prosím můžete mi poradit, na kolik stupňů se pečou tyto nádherné houstičky?

Přidejte Váš komentář

Vaše jméno:*
E-mail *:
Nadpis:
Komentář:
* Pokud je obrázek nečitelný, nový načtete kliknutím na obrázek.
Pro přihlášené se kontrolní obrázek nezobrazuje. Přihlašte se či se zaregistrujte pokud ještě nemáte účet.
Opište text z obrázku: *

Reklama


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci