Dnes je Pátek 19.4.2024 a svátek má Rostislav | V databázi máme 4 808 receptů


Články

  • Česnek

    O žádném jiném koření se mínění tolik nerozchází jako o česneku. Zatímco se jedni spokojí s pouhým závanem jeho aroma nebo se česneku vyhýbají, jiní ho nemají nikdy dost. ... Pokračovat »

  • Kozí sýry

    Kozí sýry se vyrábějí v mnoha zemích především pro vlastní spotřebu. Spotřebitelé jim však přišli na chuť, a tak se jejich obliba v posledních letech rozšířila ... Pokračovat »

  • Chléb

    Pod tímto nenápadným slovem se skrývá jedna z nepostradatelných a nejrozmanitějších potravin na světě, která má v životě člověka nesmírný význam. ... Pokračovat »

  • Italské šunky

    Z provincie Parma pochází nejoblíbenější italská šunka, prosciutto di Parma. Poznáme ji podle vypálené značky – pěticípé korunky vévodství parmského s názvem regionu. ... Pokračovat »

  • Tažené závinové těsto

    I vaše babička v neděli dala na stůl bílý ubrus a na něm s mistrovskou zručností vytáhla těsto, které zakrylo celý stůl, těsto, přes které bylo vidět? Poté co ho naplnila jablky, ... Pokračovat »

  • Tajemství dobrého džemu

    Když se doma vaří džem, celým bytem prostoupí sladká vůně ovoce a všichni chodí ochutnávat tu dobrotu. A tak je už i samotné vaření džemu vlastně zážitkem. ... Pokračovat »

  • Náplně do pečených brambor

    Brambory pečené ve slupce a podávané jen s máslem a se solí sice patří k všeobecně oblíbeným pokrmům, ale některé z náplní jistě stojí za vyzkoušení. ... Pokračovat »

  • Živáňská pečeně

    Živaňská pečeně se připravuje v přírodě. Je to doslova obřad. Kořenící směs bývá často tajemstvím hostitele, který si ji sám připravuje z různých druhů koření a sušených bylinek. ... Pokračovat »

  • Vařené a dušené brambory

    Oloupané brambory zbytečně nekrájíme na příliš malé kousky, protože tak se z nich vyluhuje víc vitaminů a minerálů. ... Pokračovat »

  • Sójové maso a tofu

    Sójové maso jsou upravené sójové bílkoviny v různých formách (kostky, plátky, granulát apod.).Obsahuje velké procento bílkovin, díky němuž má vysokou sytivost a velkou nutriční ho ... Pokračovat »

  • Dušené, smažené a zapečené houby

    U hub všeobecně platí – čím jednodušší příprava, tím víc přirozené chuti a vůně si pokrm uchová. ... Pokračovat »

  • Tepelná úprava mořských plodů

    Připravujeme-li konzervované plody moře, musíme je po scezení propláchnout studenou vodou a nechat okapat. ... Pokračovat »

  • Plody moře

    Kromě ryb končí na prostřených stolech i další mořští živočichové. V kulinářské terminologii se jim říká plody nebo také dary moře. ... Pokračovat »

  • Jak správně vyšlehat smetanu

    Určitě se vám už stalo, že při šlehání smetany netrpělivě sledujete čas a přitom se nic neděje. Poradíme vám, jak zajistit podmínky pro správně vyšlehanou smetanu. ... Pokračovat »

  • Biopotraviny a biosuroviny na našem trhu

    Zvýšená poptávka po biopotravinách vyústila v posledních letech i v rychlý nárůst počtu výrobců biopotravin, kteří využili možnosti podnikání v tomto perspektivním oboru. ... Pokračovat »

  • Bramboráky různých chutí

    Rádi byste klasické bramboráky obměnili a nevíte jak na to? Zde je pár tipů, aby i vaše bramboráky dostaly tu pravou chuť. ... Pokračovat »

  • Křupavé bramboráčky

    Bramboráky patří mezi oblíbené jídlo mnoha lidí, ovšem ne každému se povedou tak, aby byly křupavé, jemné a lahodné. Vyzkoušejte následující rady: ... Pokračovat »

  • Obměny špenátu

    Také patříte mezi milovníky špenátu a chtěli byste ho zajímavě obměnit? Vyzkoušejte následující tipy: ... Pokračovat »

  • Pravý špekáček při pečení voní, ošizený čmoudí. Co byste měli vědět?

    Nejčastějším druhem masa, který lidé jedí v zemích Evropské unie, je vepřové. Mezi jeho největší spotřebitele ve světě patří Česká republika. Češi jsou také, zejména nyní, kdy zač ... Pokračovat »

  • Jaká jsou rizika opékání a grilování a jak se jim bránit?

    Zařala grilovací sezóna a pokud hovoříme o úpravě uzenin na přímém ohni, je férové se zmínit o určitých rizicích této úpravy. Je pravda, že působení kouře je spojeno s karcinogenn ... Pokračovat »

← Předchozí Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter



Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci