Dnes je Čtvrtek 16.8.2018 a svátek má Jáchym | V databázi máme 4 775 receptů


Články

  • Zmrzlina

    Léto bez zmrzliny? Nemyslitelné. Chladivá sladkost si již získala své pevné místo mezi našimi letními i zimními pochoutkami. ... Pokračovat »

  • Něco o houbách

    To, co my oceňujeme na houbách, je pouze zlomek celé rostliny, totiž plodnice skládající se z klobouku a třeně neboli nohy. ... Pokračovat »

  • Olivy

    Asi 90% každoroční sklizně oliv se zpracovává na olej a pouze ve zbývajících 10% přicházejí na trh plody. ... Pokračovat »

  • Polenta

    Polenta je sytý pokrm bohatý na sacharidy, který se například v Itálii podává před hlavním jídlem a rovněž výtečně chutná jako příloha k masům či pikantním omáčkám. ... Pokračovat »

  • Vaření syrové šunky

    Také patříte mezi milovníky šunky a chtěli byste si ji uvařit sami doma? Poradíme vám jak na to. ... Pokračovat »

  • Sushi

    Japonské sushi přišlo v poslední době velmi do módy. V japonské stravě hraje ryba významnou úlohu a pojídá se s oblibou také syrová. ... Pokračovat »

  • Šafrán

    Šafrán odedávna patří za nejdražší koření na světě. Ve středověku se za toto koření a lék platila jakákoliv cena a rovněž dnes stojí jeden kilogram až 13 000 eur. ... Pokračovat »

  • Německá špičková vína

    Německé vinice tvoří z 80 procent réva s bílými hrozny. Nejproslulejší víno je ryzlink, které má čerstvou a lehce nakyslou chuť. ... Pokračovat »

  • Mořská sůl

    Mořská sůl je velmi hodnotná a stále se získává tradičním způsobem. Známá je sicilská mořská sůl a přímo vyhlášená je sůl z Guérande v Bretani. ... Pokračovat »

  • Nákup drůbežího masa

    Drůbež se nejčastěji prodává zmrazená nebo jen chlazená. V některých obchodech dostaneme také balenou drůbež, která je již kuchyňsky upravená. ... Pokračovat »

  • Jak poznáme kvalitní meloun?

    Melouny jsou osvěžující, šťavnaté, velmi chutné a aromatické plody. Chutnají svěže a zvláště dobré jsou jako předkrm s plátky sušené šunky nebo jako součást ovocných salátů. ... Pokračovat »

  • Jelení maso

    Jelení maso není sice až tak křehké jako maso srnčí, ale o to má výraznější chuť.  Snadno ho poznáme podle jeho tmavočervené, až černohnědé barvy. ... Pokračovat »

  • Pečení chleba

    Abychom upekli dobrý chléb, potřebujeme ruce, trpělivost, pec a několik základních přísad. ... Pokračovat »

  • Česnek

    O žádném jiném koření se mínění tolik nerozchází jako o česneku. Zatímco se jedni spokojí s pouhým závanem jeho aroma nebo se česneku vyhýbají, jiní ho nemají nikdy dost. ... Pokračovat »

  • Kozí sýry

    Kozí sýry se vyrábějí v mnoha zemích především pro vlastní spotřebu. Spotřebitelé jim však přišli na chuť, a tak se jejich obliba v posledních letech rozšířila ... Pokračovat »

  • Chléb

    Pod tímto nenápadným slovem se skrývá jedna z nepostradatelných a nejrozmanitějších potravin na světě, která má v životě člověka nesmírný význam. ... Pokračovat »

  • Italské šunky

    Z provincie Parma pochází nejoblíbenější italská šunka, prosciutto di Parma. Poznáme ji podle vypálené značky – pěticípé korunky vévodství parmského s názvem regionu. ... Pokračovat »

  • Tažené závinové těsto

    I vaše babička v neděli dala na stůl bílý ubrus a na něm s mistrovskou zručností vytáhla těsto, které zakrylo celý stůl, těsto, přes které bylo vidět? Poté co ho naplnila jablky, ... Pokračovat »

  • Tajemství dobrého džemu

    Když se doma vaří džem, celým bytem prostoupí sladká vůně ovoce a všichni chodí ochutnávat tu dobrotu. A tak je už i samotné vaření džemu vlastně zážitkem. ... Pokračovat »

  • Náplně do pečených brambor

    Brambory pečené ve slupce a podávané jen s máslem a se solí sice patří k všeobecně oblíbeným pokrmům, ale některé z náplní jistě stojí za vyzkoušení. ... Pokračovat »

← Předchozí Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter



Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci