Dnes je Úterý 17.7.2018 a svátek má Martina | V databázi máme 4 775 receptů


Články

  • Vánoční tradice u nás

    Jaké jsou Vánoční tradice a oblíbené vánoční recepty? ... Pokračovat »

  • Cukrářské umění

    Základem sladkého cukrářského umění je těsto.  Kynuté těsto používáme především při přípravě sladkých chlebíčků, ovocných koláčů a bábovek. ... Pokračovat »

  • Zelenina v podzimní kuchyni: brokolicový krém

    Nevíte, co si dát k večeři? Chtěli byste něco lehkého, a přitom se dobře zasytili a pochutnali si? Udělejte si jednoduchou zeleninovou polévku. ... Pokračovat »

  • Zelenina v podzimní kuchyni - Kapusta

    Jsem ráda, že se čím dál více lidí zajímá o zdravou výživu a chápe význam důležitosti konzumace ovoce a zeleniny podle jejich sezony. Někomu ale může činit potíže, hlavně na podzi ... Pokračovat »

  • Je vám zima? Dejte si zázvor

    Je vám zima? Možná už jste zjistili, že jenom teplá bunda to nespraví. Pokud je člověk promrzlý, jak se říká „až na kost“, musí se zahřát také zevnitř. Jak to udělat? ... Pokračovat »

  • Rafinované dezerty

    Sladká smetana je odedávna oblíbená pochoutka, z níž lze připravit lahodné dezerty. ... Pokračovat »

  • Sušená rajčata

    Sušená rajčata se zpravidla připravují z rozpůlených vejčitých rajčat, která se suší na slunci tak dlouho, až získají kožovitou strukturu. ... Pokračovat »

  • Majoránka jako afrodiziakum

    Mnohostranně použitelná majoránka je botanicky příbuzná keříčkové rostlině. Má křehké tmavozelené lístky, které mají silně kořeněnou chuť čerstvé i sušené. ... Pokračovat »

  • Belgické pralinky

    O tom, kdo vlastně pralinky vynalezl, existuje mnoho spekulací. Název bývá spojován se jménem knížete Choisol du Plessis-Praslina. ... Pokračovat »

  • Burčák

    V době vinobraní je nakvašená hroznová šťáva velmi oblíbeným lahodným nápojem. U nás se tento nápoj nazývá burčák. ... Pokračovat »

  • Sušené ovoce

    Sušení ovoce je známé již po tisíciletí. Ovoce se suší na slunci nebo ve stínu tak dlouho, až se téměř zbaví tekutiny. Takto konzervované plody vydrží při správném skladování měsí ... Pokračovat »

  • Základní postupy sterilování

    Jednoduchým sterilováním při teplotě 85 – 100 stupňů C se zničí mikroorganismy a ovoce, zelenina nebo houby si zachovají svou chuť, vůni i barvu. ... Pokračovat »

  • Nakládané ovoce

    Čerstvé ovoce se dá velice dobře nakládat do vysokoprocentního alkoholu. Obě složky z toho mají užitek. ... Pokračovat »

  • Banány

    Na škrob bohaté banány jsou plody 3–8m vysokého, palmě podobného banánovníku. ... Pokračovat »

  • Paprika a chilli papričky

    Paprikové rostliny nás zásobují nejen zeleninou, ale i ostře aromatickým kořením. Patří k čeledi lilkovitých a pocházejí z Jižní Ameriky. ... Pokračovat »

  • Bramborové těsto

    Knedlíky z bramborového těsta patří k tradičním přílohám české kuchyně. Připravují se mnoha způsoby. ... Pokračovat »

  • Jedlé kaštany

    Stejně jako mnoho jiných druhů ořechů pochází také i jedlý kaštan z Malé Asie. Dlouho však roste také v Itálii, Francii, Španělsku, Portugalsku, ale i v některých regionech Německ ... Pokračovat »

  • Paštikové koření

    Koření hraje při přípravě paštiky velmi významnou roli. Dodává jí specifickou a neopakovatelnou chuť. ... Pokračovat »

  • Jahody

    Ve střední Evropě se jahody začaly pěstovat již od 18. století. Mají nekonečnou řadu odrůd a liší se od sebe velikostí, barvou, tvarem, chutí a kvalitou dužiny. ... Pokračovat »

  • Čaj a zdraví

    Není vůbec pochyb o tom, že čaj blahodárně působí na tělo i na psychiku, každý na sobě jistě poznal jeho povzbuzující či uklidňující účinky. ... Pokračovat »

← Předchozí Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter



Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci