Dnes je Středa 24.4.2024 a svátek má Jiří | V databázi máme 4 808 receptů


10 potravin pro mladistvý vzhled

10 potravin pro mladistvý vzhled

Správná a vyvážená životospráva vám zajistí lepší výsledky než různé preparáty z lékáren. Co byste měli zařadit do jídelníčku, aby se vás držel mladistvý vzhled, štíhlá linie a lesklé vlasy?

Meruňky

Oranžovo-zlaté peckovice prospějí pleti a vlasům, pomáhají totiž regenerovat buňky. Mohou vytáhnout také do boje proti rakovině, blahodárně působí i na krevní oběh a srdce. Hodí se při celkové očistě organismu. Jestli se chcete pustit do diety, na meruňky nezapomeňte.

Pivovarské kvasnice

Nejlepší kamarád pro vaši pokožku a krásné vlasy. Kvasnice nabízejí vysoký obsah aminokyselin a kvalitní bílkoviny. Poradí si s akné, ekzémem i vyrážkami, krásnější udělají i vaše nehty. Raději si je dopřejte v granulátech, z piva by vám rostlo břicho.

Pohanka

Základem dobrého zdraví, duševního rozpoložení i krásy je dostatek vydatného spánku. S tím vám pomůže právě pohanka, protože podporuje tvorbu melatoninu, spánkového hormonu. Líce vám pak zčervenají i bez použití zdravíčka.

Grapefruit

Grepy mají pověst zabijáka kalorií, takže vám pomohou v boji s nadbytečnými kily. Také jsou močopudné, takže pročistí organismus, odstraní vysloužilé krvinky a odbourají kameny. Zařaďte grep do svého ranního menu, oceníte ho i po bouřlivém večírku.

Tvarůžky

Možná, že vás neláká jejich specifické aroma, ale rozhodně se jedná o nejnízkotučnější sýr vůbec. Nabízí třicet procent bílkovin a pouhé půlprocento tuku, zároveň dodá tělu vápník. K plochému břichu tak dostanete i silné kosti.

Jáhly

Mají pozitivní vliv na růst a vzhled vlasů, nehtů a kůže. Posilují zubní sklovinu. Můžete si z nich připravit kaši nebo saláty.

Opuncie

Exotické plody poskytují minerály, vitaminy a antioxidanty, takže pomáhají udržet mládí. Mužům poslouží, pokud je trápí obtíže s prostatou.

Žito

Obsahuje vysoký podíl vlákniny a esenciálních aminokyselin. Tedy vám prospěje při trávení a zažívání, posílí imunitu a zajistí vám mladistvý vzhled.

Sójové boby

Obsahují všech 20 aminokyselin, ale také osm esenciálních aminokyselin, které lidské tělo nedokáže samo vytvořit. Snižují krevní tlak a pomáhají s příznaky menopauzy. Kromě toho poslouží i při dalších příznacích stárnutí.

Sušené švestky

Můžete je využít jako šetrné a přírodní projímadlo. Obsahují mnoho vitaminů, hořčík, zinek, měď, draslík a vysoký obsah vlákniny. Napomáhají při správné obnově kostí a zpomalují proces stárnutí.

Ohodnoťte článek "10 potravin pro mladistvý vzhled"

Stav hlasování: 2.1/5 (488 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse k článku 10 potravin pro mladistvý vzhled ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci